Om Oss

Almusafir startade 2007 som en liten lokal och trevlig resebyrå. Idag är vi en större och trevlig resebyrå som sedan starten förmedlat kvalitetsresor till många världsdelar. På Almusafir är det viktigt för oss att lära känner våra gäster och deras känsla för kvalitet.

Almusafir Haj Umrah resebyrå är ett ledande reseföretag som är specialiserat på att skapa individuellt inspirerade reseupplevelser till Saudiarabien. Vi engagerar våra kunder genom

personlig diskussion, tillämpar vår oföränderliga expertis för att skapa resor som blir en unik reflektion för den enskilda resenären. Vår passion för detaljer gör att vi strävar efter att varje resa blir oförglömligt bekymmersfri så att våra resenärer kan upptäcka, bli inspirerad och lära känna destination.

På Almusafir resebyrå tror vi på branscherfarenhet. Det kan betyda skillnaden mellan en oförglömlig och fantastisk resa eller något dåligt planerat som skapar en negativ upplevelse.

Vi vill att din resa ska vara transformativ därför vi tar oss tid att anstränga oss för att se till att det blir en oförglömlig resa. På Almusafir resebyrå är du inte bara en annan kund; du är i vår omsorg för den bästa upplevelsen som möjligt. Vi tar detta ansvar mycket allvarligt med varje resa vi utför.

Hajj och Umrah är ett av de största resmålen i världen. Detta är en av de viktigaste resorna i varje muslims liv. Därför är det av största vikt att hantera det ordentligt och ta hand om alla aspekter av denna viktiga resa.

Med Almusafir resebyrå får du tillgång till de bästa boendefaciliteterna, vilket garanterar maximal kvalitetstid vid pilgrimsfärd Hajj och Umrah. Vi ger dig all information du behöver, och erbjuder bra råd och hjälp. Vi tilldelar en dedikerad lokal representant som hjälper dig under ritualerna.

Fördelarna att resa med Almusafir resebyrå

En Hajj Umrah resa man gör måste bara vara direkt mitt i prick med en gång eftersom man inte kan få tillbaka den eller byta ut den mot en annan. Därför är planering både viktig och nödvändig. Vi har skräddarsytt resor, rest själva och bokat åt våra kunder i många år och är experter på vårt jobb!

Så varför skall man boka sin resa med oss på Almusafir till Hajj Umrah?

Trygghet

Bokar du en resa med oss är du alltid skyddad av reselagen. Blir du försenad på grund visa anledningar så inte bara hjälper vi dig, nej vi gör allt vi kan för att din resa skall kunna genomföras på absolut bästa sätt.

Telefon bemannad för våra kunder i Saudiarabien

Vi ställer garantier till Kammarkollegiet

Vi följer Allmänna Reklamationsnämndens beslut

Vår service

 • Personlig service
 • Specialkunskaper om de destinationer vi resa till
 • Unika utflykter och upplevelser runt om i världen
 • Vårt eget nätverk
 • Rådgivning kring reseförsäkring och avbeställningsskydd
 • Rådgivning kring biljettändringar, avbokning etc.
 • Rådgivning kring visum och visumansökningar
 • Rådgivning kring reserutter och förslag
 • Rådgivning kring resebudget
 • Rådgivning kring bästa tiden på året att resa
 • Information kring högtider, helger på resmålet
 • Minimal tidsförbrukning – vi ordnar allt det praktiska
 • Alltid personlig service
 • Vi har sett det vi säljer
 • Komplexa flygbiljetter till marknadsmässiga priser
 • Kundträffar

Det bästa sättet att lära känna oss och vår unika typ av reseerfarenhet är genom att komma i kontakt med oss. Baserade i Stockholm men bara ett telefonsamtal ifrån dig arbetar vårt team av experter hårt för att lära känna varje kund för att designa den ultimata resplanen.

En av Almusafir resebyrås främsta professionella prestationer är vårt obestridda rykte som en ledande leverantör av Hajj och Umrah resor i Skandinavien. Vi är mycket stolta över vår förmåga att samla muslimer från hela världen så att de kan demonstrera enighet solidaritet och total underkastelse till Allah.

Vi är informella – vi har en avslappnad och jordnära arbetsplats

På vår arbetsplats har vi högt i tak, humor och en skön stämning där alla skall känna sig välkomna, såväl kunder som kollegor och samarbetspartners. Vi respekterar varandra som vi är med alla våra olikheter.

Vi är målinriktade – vi kan, vill och vågar

Vi strävar alltid efter att vara bäst – på service, kvalitet och på att uppfylla våra kunders förväntningar och gärna lite till. Vi arbetar dynamiskt och innovativt och ser det som ett stort värde att kunna erbjuda nya produkter och arrangemang. Genom outsinlig motivation och engagemang når vi våra mål och skapar resultat,

Vi är professionella – den kompetenta och kompletta resebyrån

Vi är en driven verksamhet med lång erfarenhet, vi är stolta över vårt arbete och våra produkter. Vi är kunniga och seriösa, både mot och med våra kunder och våra samarbetspartners. Vi lyssnar alltid på återkopplingen från våra kunder för att bli ännu bättre – trovärdighet och respekt är nyckelord hos oss.

Vi är empatiska – vi känner förståelse för varandra, lokalt och globalt

Vi möter varandra och vår omvärld med förståelse och empati likväl som att vi accepterar åsikter som skiljer sig från våra. Det är ju den hela människan som vi träffar på jobbet och vi värnar om varandra.

När vi hjälper våra kunder med deras resor är vi med från början till slut. Vi lyssnar till och är intresserade av kundens behov och respekterar och önskemål och idéer. Vi skapar trygghet och är tillgängliga före, under och efter resan. Vi engagerar oss i vår omvärld och är uppriktigt intresserade av förhållandena ute i världen där vi skapar reseupplevelser. Därmed möter vi världen i ögonhöjd och sänder en signal om en vilja att vårda sociala relationer – både internt och externt.

Med integritet och förståelse tar vi vårt ansvar att skapa en värld där var och en av oss, våra samhällen och vår iman kan blomstra. Under tiden firar vi den rena kärleksresan och visar hur resan, när den är som bäst kan bryta ner hinder och blir ett minne för livet.

Vi är mycket stolta över vår förmåga att samla muslimer från hela världen så att de kan demonstrera enighet, solidaritet och total underkastelse till Allah.

Hos Almusafir resebyrå ser vi det som vår främsta uppgift att dela med oss av vår kunskap om världen. Vi är nyfikna engagerade och reser själva så mycket vi kan. Vi kan därför dela med oss av våra erfarenheter och kunskap om lokala förhållande i den global värld – och även berätta en del udda historier.

Det är viktigt för oss på Almusafir att ge våra kunder personlig service och engagemang. Vi ser oss lite som en specialbutik som kan möta kundens alla behov oavsett resmål, budget eller grad av äventyrslystnad. Vi kan erbjuda konkurrenskraftiga priser i kombination med inspirerande och kunnig rådgivning med både exklusive service och unika produkter.

En av våra grundläggande mål är att ge våra kunder all hjälp och service man behöver före, under och efter resan.

Vi på Almusafir resebyrå är stolta över vårt företag, våra medarbetare och våra värdegrunder.

Vår värdegrund som präglar vår verksamhet och de ledord vi använder för att beskriva oss och vårt arbete är personlig service, professionalitet, respekt och glädje.

Vi är informella – vi har en avslappnad och jordnära arbetsplats

På vår arbetsplats har vi högt i tak, humor och en skön stämning där alla skall känna sig välkomna, såväl kunder som kollegor och samarbetspartners. Vi respekterar varandra som vi är med alla våra olikheter.

Vi är målinriktade – vi kan, vill och vågar

Vi strävar alltid efter att vara bäst – på service, kvalitet och på att uppfylla våra kunders förväntningar och gärna lite till. Vi arbetar dynamiskt och innovativt och ser det som ett stort värde att kunna erbjuda nya produkter och arrangemang. Genom outsinlig motivation och engagemang når vi våra mål och skapar resultat.

Vi är lagspelare – tillsammans är vi som starkast

Almusafir resebyrås samlade expertis och kunskap skapar kreativitet och idéer utanför de gängse ramarna. Detta ger oss också en spännande och utmanande arbetsplats. Vi är öppna för att både ge och ta återkoppling, både positiv och negativ. Det är viktigt för oss och vårt arbete att vi är ärliga och håller det vi säger. Vi är alla ambassadörer för Almusafir resebyrå och vi är stolta och glada över vår arbetsplats.

Visst är det fantastiskt att ge sig ut och resa? Upptäcka världen, möta nya människor och uppleva nya platser. För att kommande generationer ska ha möjlighet att utforska vår fantastiska planet och vår mest heliga plats guds hus som vi gör idag, är det viktigt att såväl vi som researrangörer, myndigheter och resenärer tillsammans bidrar till att öka resandets positiva effekter och minska de negativa.

Vi på Almusafir resebyrå tar vårt ansvar för resor och hållbarhet på största allvar och därför arbetar vi målmedvetet med socialt ansvar och miljö (CSR). Vi fokuserar på de områden där vi kan göra en skillnad eftersom vi inser att det finns områden vi inte kan påverka i särskilt stor utsträckning.

Som researrangör har vi ansvar för våra produkter och för oss räcker det inte att hänvisa till underleverantörer, resenärer eller myndigheter. Vi har själva skyldighet att undersöka vilka förhållanden som gäller och kunna gå i god för våra samarbetspartners som å sin sida garanterar en rad förhållanden bl.a. miljö arbetsförhållanden och resursförbrukning.

Etik & resa

Res med Hjärta, Hjärna och Omtanke. Kom ihåg att det är du som är gäst!

Resandet till Makkah ökar för varje år. Vi reser mer och längre bort och kontakten mellan människor från olika kulturer ökar. Nedan följer några förslag som kan vara bra att ha i bakhuvudet under din resa för att dessa möten ska bli så positiva som möjligt:

1. Ta dig tid

Många resenärer rusar ut ur bussen, knäpper ett par bilder och hoppar på bussen igen. Om möjligt – dröj dig kvar, hälsa på lokalbefolkningen. Tänk på vilka intryck du lämnar efter dig, och vad du tar med dig hem igen. Bilden i telefonen är inte den viktigaste utan att vara i stunden och se människorna omkring dig.

2. Bjud på dig själv

Berätta om din bakgrund, din familj och din kultur – och glöm inte att berätta varför just du är här! Lär dig ett par av de vanligaste artighetsfraserna på arabiska om du inte kan arabiska. Det visar på respekt och engagemang.

3. Fråga om lov innan du tar bilder

Det är inte alla som vill bli fotograferade – fråga om lov, och respektera det svar du får. Under tawaf och religiösa ritualer lägg undan din mobil/kamera och konstcentra dig på tillbedjan till gud och lev i den stunden och var närvarande med alla dina sinnen.

4. Respektera lokala seder och bruk

Var uppmärksam på att lokala seder kan skilja sig mycket från det vi är vana vid hemifrån. Detta gäller t.ex. klädsel, artighetsritualer och allmänt uppförande.

5. Pruta inte i onödan

Det är inte alltid fel att betala ”turistpris” då det hjälper den lokala ekonomin. Tänk på vad din kamera/mobil kostade!

6. Använd dina pengar på rätt plats

Spendera ”så nära källan som möjligt”. Köp mat, boende och souvenirer lokalt och bidra till att förbättra lokalbefolkningens ekonomi.

7. Res med omtanke och tänk på miljön

Lämna inte något efter dig. Kom ihåg att vatten på många platser är en dyrbar bristvara. Flytta inte sällsynta växter eller djur och köp inte souvenirer som producerats av utrotningshotade arter.

8. Res med insikt

Sök kunskap och förbered dig noga innan du reser. Res med experter som vet vad de sysslar med och håll dig borta från lokala operatörer som arbetar oansvarigt och omoraliskt.

sv Swedish
X
error:

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies. Du kan läsa mer om cookies och GDPR här mer information

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan så samtycker du till detta.

Stäng